LIJEČI POVREDE KIČMENE MOŽDINE BOLJE OD LIJEKOVA I OPERACIJE!

kicma

LIJEČI Povrede kičmene moždine BOLJE OD LIJEKOVA i OPERACIJE!

Povrede kičmene moždine najčešće se javljaju iznenada, slučajan ili traumatičan udarac u kičmu je dovoljan da se prelomi ili dislocira kičmeni pršljen.

Povrede kičmene moždine mogu uzrokovati frakture i kompresije kralježaka, što može prelomiti i uništiti nervne ćelije koje prenose signale gore i dolje između kičmene moždine, mozga i ostatka tijela.

Ovakve povrede kičmene moždine mogu imati razorna i često trajna oštećenja, ali nova studija ukazuje na to da postoji lijek za siguran i efikasan oporavak.

Evo o čemu se radi …

Riječ je o kurkumi.

Aktivni sastojak koji se nalazi u kurkumi, a naziva se  kurkumin, ima mnoge zdravstvene prednosti.

On ima snažan protuupalni učinak na organizam. Toliko je moćan da su studije pokazale da je efikasniji čak i od nekih  protuupalnih lijekova.

Kurkumin blokira molekule poznate kao NF-kB za koje se vjeruje da igraju važnu ulogu kod mnogih hroničnih bolesti.

Kurkumin je također snažan antioksidans koji ima učinak da neutrališe slobodne radikale u tijelu koji mogu uzrokovati štetu.

Kurkumin također povećava aktivnost antioksidativnih enzima tijela, i pojačava borbu protiv slobodnih radikala.

Na takav način kurkumin direktno blokira slobodne radikale iz oštećenih ćelija, dok stimuliše antioksidans mehanizme organizma za jačanje imuniteta.

Kurkumin je povezan i sa poboljšanjem funkcije mozga i smanjuje rizik od bolesti mozga i bolesti srca, i smatra se da pomaže u prevenciji i liječenju raka.

Preuzeto sa:http://stanjeonline.info/

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *