Sava izbacila leš nepoznate žene

581793f5-f6c0-45ee-bb97-163d0a0a0a64-domaljevac-19-5-2014-poplava-4-718x446

Danas u popodnevnim satima rijeka Sava je kod sela Domaljevac izbacila leš nepoznate ženske osobe,objavili su službeni policijski izvori.

– Oko 13 sati nas je nazvala nepoznata osoba i prijavila da je u rijeci Savi u Domaljevcu nedaleko od bivše skele koja je povezivala Domaljevac i RH uočio mrtvo tijelo ženske osobe. Odmah smo uputili policiju i tokom prve smjene policajci nisu uspjeli pronaći tijelo. Tek u popodnevnim satima jedan od policajaca je detaljnim pregledom desne obale rijeke Save na 302. kilometru rijeke, na lokaciji Njivica, uzvodno od bivše skele uspio pronaći leš – kazao je policijski izvor.

Pripadnici Sektora kriminalističke policije Kantonalnog MUP-a iz Orašja uradili su uviđaj skupa s mrtvozornikom, a mrtvo tijelo je po naredbi dežurnog tužitelja prevezeno na patološki odjel Kantonalne bolnice gdje će se obaviti obdukcija.

Prema neslužbenim informacijama tijelo je bilo u vodi duže vrijeme i na njemu su vidljivi tragova raspadanja.

Službeni izvori iz policije su nam kazali da MUP-u Posavskog kantona nije prijavljen nestanak ženske osobe s tog područja tako da je vjerovatno riječna struja tijelo donijela na područje Domaljevca.

Nakon obdukcije bit će poznat način smrti nepoznate žene ,a sve dok se obdukcija ne izvrši, u policiji nisu mogli dati više informacija. Jedino nam je potvrđeno da su u toku razmjene informacija s policijama drugih područja koje eventualno tragaju za nestalom ženskom osobom, mada nije isključeno da je leš rijeka donijela i s područja susjedne Hrvatske.

Preuzeto sa:http://www.avaz.ba/

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *